11 Nisan 2016 Pazartesi

Lamia Kan Bağı - Orkide Ünsür


Kitabın tam olarak konusunu bilmeden başladığım bir romandı, bayağa bir şoka uğradım. Aslında burada tüyo vermek istemezdim ama sonradan baktım pek çok yerde yazıyor, ufacık bir çıtlatabilirim sanırım. Zaten instagramda da yazmıştım.

Bir kere ismi Lamia ve 19. yüzyılın sonlarında geçen bir romandan asla bir vampir kurgusu beklemezsiniz, bu sizi başta bir şaşkına çeviriyor, sonrasında da sürükleyici bir anlatımla kendinizi bir masalın içinde buluyorsunuz. Bu arada sıradan bir vampir romanı değil, vampirlik tarihine şimdiye kadar rastlamadığımız şekilde farklı bir yorum getirmiş.

Gerçekten sinemaya da uyarlanabilir bir yanı var, yazarımız aynı zamanda yönetmen olduğu için belki filme dönüştürmeyi de düşünüyordur diye merak edip sordum; Lamia romanını ilk kafasında oluştururken uzun metraj bir film senaryosu olarak yazmayı düşünmüş, ancak fikrini değiştirip, önce okuyucuyla buluşturmak için roman olarak yazmayı uygun görmüş. Kahramanlarını beyaz perdede görmek en büyük hayali ama illa kendisinin çekmesinin gerekmediği, bunun büyük bir prodüksiyon olduğunu ve güçlü yapım şirketlerinden birinin iyi bir yönetmenle bu filmi çekmesinin onu çok mutlu edeceğini söyledi. E biz de görmek isteriz doğrusu bir Türk vampir filmi beyaz perdede.

Bir de malum vampir- kurtadam çekişmesi çok cazip geliyor insanlara, Alacakaranlık serisinden pay biçin. Bu konuda da bir roman yazma düşüncesinin olup olmadığını sordum, şuan için öyle bir projesinin bulunmadığını ama okuyucuların taleplerinin, fikirlerinin önemli olduğunu, bu yüzden zamanın ne getireceğini bilemediğini söyledi.

Kitabın ilk başından bir alıntı yapmadan geçmeyeceğim:
"Görünüşe aldanma. Bazen canavar, masum bir güzelliğin arkasına yerleşir, bazen şeytan sandığının içinde bir melek gizlenir! Esasen herkesin bir karanlık yanı vardır. Tıpkı mehtabın güneşi görmeyen yüzü gibi... Mühim olan hangi tarafı ne şekilde bertaraf edeceğini bilmek ve kendine dürürst, Tabiat Ana'ya sadık kalabilmektir."

Ayrıca yazarından imzalı ilk kitabım olması münasebetiyle bende yeri ayrı :)

Eğer farklı birşeyler, sürükleyici birşeyler okumak istiyorsanız bu kitabı mutlaka okuyun.

Sayfa sayısı: 320
Yayınevi: Altınpost
Basım yılı: Mart 2015



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder